De nieuwste a.s.r. grondprijsmonitor, nieuwste themabericht LEI en volg rentmeester Harry Breviers
Bekijk hier de online versie.

Welke agrarische bedrijven kopen grond?

Het lijkt een trend de afgelopen jaren: Hoge prijzen van agrarische grond maar weinig handel. 
In het tweede kwartaal van 2016 was de gemiddelde agrarische grondprijs € 57.000 per ha, dat is 1% lager dan in het eerste kwartaal maar 3% hoger dan de gemiddelde prijs over heel 2015. In de eerste helft van 2016 is 17.400 hectare agrarische grond verhandeld. Over de analyse van agrarische grondprijzen en grondmobiliteit leest u meer in deze nieuwsbrief.


ASR Landelijk Vastgoed


Schaap

 Lees meer September 2016

Grondprijsmonitor

Ondernemersverhaal Ganzenhoeve

De gemiddelde agrarische grondprijs in Nederland is in het tweede kwartaal van 2016 uitgekomen op 57.000 euro per ha (figuur 1). Dat is iets (1%) lager dan in het eerste kwartaal, maar wel boven (3%) de gemiddelde prijs over heel 2015 (55.200 euro per ha). 

Grondprijsmonitor

De Groote Scheere is een fraai, oud landgoed gelegen tussen Hardenberg en Coevorden. De Ganzenhoeve is hét visitekaartje van het landgoed.
Vaak zit het vol in de Ganzenhoeve, dat in de afgelopen twee jaar is uitverkoren als leukste restaurant in de gemeente Hardenberg
.

Ganzenhoeve

Lees meer

Lees het verhaal 

Themabericht LEI: agrariërs op de grondmarkt

Volg rentmeester Harry Breviers tijdens zijn werk

Bedrijven die grond aankochten zijn behoorlijk wat groter dan het gemiddelde van alle bedrijven.

Lees hier het nieuwste Themabericht van het LEI.

Producten

 Agrarische erfpachtfinanciering

 Agrarische grondfinanciering

 Loopbaanerfpacht

 

Harry Breviers is één van de 5 rentmeesters van a.s.r. vastgoed vermogensbeheer. Zijn aandachtsgebied is de provincie Zeeland en het 1.800 hectare grote landgoed De Utrecht gelegen in het Brabantse Esbeek. Bekijk het filmpje en krijg een indruk van zijn werk als rentmeester.

Bekijk de video

Video Harry

- uitschrijven -

Disclaimer: a.s.r. kan niet instaan voor de volledigheid, nauwkeurigheid en/of betrouwbaarheid van de opgenomen gegeven.
De nieuwsbrief komt tot stand in samenwerking met deskundigen. Aan de samenstelling van de nieuwsbrief is met zorgvuldigheid gewerkt, echter kunnen hieraan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. a.s.r. kan niet aansprakelijk worden gesteld voor
welke (indirecte) schade dan, ontstaan door gebruik van het nieuws uit deze nieuwsbrief en corresponderende nieuwssite.